Ion Chicu | Dacă nu va fi ratificat acordul de împrumut cu Rusia, bugetul va fi rectificat cu 4 miliarde de lei. Unel forțe politice speculează intens

  • 29 Aprilie 2020 16:31
Ion Chicu | Dacă nu va fi ratificat acordul de împrumut cu Rusia, bugetul va fi rectificat cu 4 miliarde de lei. Unel forțe politice speculează intens

Dacă nu va fi ratificat acordul de împrumut cu Rusia, bugetul va trebui rectificat cu aproximativ 4 miliarde de lei, iar multe din măsurile promovate de majoritatea parlamentară săptămâna trecută nu vor fi finanțate, susține premierul Ion Chicu.

El se referă la măsurile de returnare a TVA agenților economici, subvenționarea dobânzilor la credite și alte beneficii sociale. Responsabili de aceasta se fac cei care încearcă să facă speculații, a declarat Ion Chicu fără a da vreun nume.

„Toate speculațiile în privința articolului 7.2 au doar caracter politic sau geopolitic. Unele forțe politice speculează intens în speranța lor de a lipsi Guvernul de posibilitatea de a finanța aceste cheltuieli prioritare pentru țară în condiții foarte dificile”, a declarat Chicu. 

Menționăm că partidele de opoziție au contestat la Curtea Constituțională prevederile acordului respectiv, deoarece există riscul ca datoriile unor companii private care se împrumută sub garanția Federației Ruse să fie adăugate la suma creditului prevăzut în acordul cu R.Moldova. Unul din scenarii ar viza datoriile Moldovagaz față de Gazprom. Curtea Constituțională urmează să examineze sesizările referitor la creditul rusesc pe 7 mai. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău