Ion Chicu: Au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură

  • 28 Iulie 2020 08:20
Ion Chicu: Au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură

Guvernul este gata să ajute agricultorii, iar în următoarele zile, Executivul va avea întâlniri și discuții cu reprezentanții sectorului agricol. Deja au fost identificate până la 250 milioane de lei, ajutor pentru agricultură, bani care ar urma să ajungă la agricultori pentru sprijin în această perioadă complicată pentru acest domeniu. Declarațiile au fost făcute de premierul Ion Chicu în cadrul unei întruniri dintre deputații PDM și PSRM, premier și președintele țării, transmite IPN.

Mai mulți agricultori au protestat luni, 27 iulie, pe motiv că autoritățile nu intervin în niciun fel pentru a-i ajuta să facă față consecințelor secetei. Ei au cerut instituirea stării excepționale în agricultură.

Într-un comunicat de presă, Partidul Democrat menționează că parlamentarii coaliției de guvernământ au discutat despre situația din țară, ultimele schimbări pe scena politică, dar și despre ultimele evoluții privind situația pandemică.

Totodată, premierul a menționat că misiunea FMI și autoritățile Republicii Moldova au ajuns la un acord la nivel de experți privind un nou program pentru trei ani. Astfel, Republica Moldova va obține acces la o asistență financiară în valoare de circa 558 milioane de dolari. Noul program are drept scop inclusiv susținerea relansării economiei naționale în contextul COVID-19.

Deputații PDM și PSRM s-au interesat de ultimele evoluții ce țin de gestionarea crizei pandemice, întrucât situația „pare să se înrăutățească în ultimele săptămâni”. La rândul său, premierul a menționat că sistemul medical face cu greu față situației, medicii luptă cu dedicație pentru sănătatea fiecărui pacient, iar autoritățile statului depun eforturi susținute pentru a gestiona eficient această criză.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău