Ion Chicu: Admit posibilitatea creării unui partid politic

  • 18 Martie 2021 08:14
Ion Chicu: Admit posibilitatea creării unui partid politic

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, spune că examinează posibilitatea implicării în viața politică a țării, prin crearea unei formațiuni politice. Ex-premierul spune că noua formațiune va fi una de centru-dreapta și va avea drept obiectiv integarea europeană a Republicii Moldova și consolidarea societății. Ion Chicu spune că examinează scenariul creării partidului politic împreună cu foști colegi de-ai săi de Guvern, notează IPN.

Deși anterior era împotriva implicării sale în viața politică din Republica Moldova, fostul șef al Executivului, Ion Chicu, are acum altă retorică. Ex-premierul spune că este tentat să-și creeze o formațiune politică împreună cu unii dintre foștii colegi din Guvern.

„Admit posibilitatea, am mai multe discuții cu mai mulți colegi inclusiv din Guvern cu care am avut onoarea să muncesc, primari, reprezentanții ong-urilor, deja nu mai sunt atât de categoric că nu mă voi implica, dar un plan bine formulat încă nu am”, a spus Ion Chicu în cadrul emisiunii  „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Chicu spune că discuțiile cu oamenii în perioada când exercita funcția de prim-ministru l-au determinat să se gândească la posibilitatea schimbării lucrurilor în țară, prin crearea unui partid  politic și accederea la putere.

„Analiza evoluției lucrurilor în țară și opiniile mai multor persoane cu care am interacționat pe parcursul anului 2020, m-a făcut să mă gândesc la acest lucru. Este la etapa discuțiilor, sunt încă multe necunoscute la care trebuie să găsim răspuns. Finanțarea va fi clară, începând de la cotizații și terminând cu diferite sponsorizări care n-ar trebui să te oblige la nimic”, a spus Ion Chicu.

Ion Chicu spune că deja a fost rezervată la Agenția Servicii Publice denumirea viitoarei formațiuni politice.

„Dacă ne vom decide, formațiunea va avea obiectivul de a consolida societatea, fiindcă de 30 de ani cineva foarte iscusit ne scindează, integrarea europeană și căderea hotarului de pe Prut prin această metodă, doctrina ar fi de centru-dreapta care ar permite soluționarea problemelor economice ”, a mai spus Ion Chicu.

Ion Chicu și-a dat demisia din funcția de prim-ministru al Republicii Moldova la data de 23 decembrie 2020, fiind învestit în această funcție în noiembrie 2019.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău