Ion Ceban o amenință pe Natalia Gavrilița cu judecata după ce MAN-ul a fost menționat în raportul SUA. Reacția Guvernului

  • 27 Octombrie 2022 10:20
Ion Ceban o amenință pe Natalia Gavrilița cu judecata după ce MAN-ul a fost menționat în raportul SUA. Reacția Guvernului

Primarul capitalei Ion Ceban vine cu o reacție după ce miercuri, 26 octombrie, Mișcarea Alternativă Națională a fost menționată în raportul SUA. Ceban spune că Natalia Gavrilița ar fi făcut declarații mincinoase la adresa sa, precum că acesta ar fi fost finanțat de Federația Rusă și amenință cu judecata. Anastasia Taburcean, purtătoare de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova a declarat pentru Radio Chișinău că primarul capitalei are dreptul să facă ce vrea.

„Am văzut declarațiile interpretate de ieri care sunt neadevărate și au mai fost și preluate și înflorite de către cei din PAS. În ultima perioadă, tot mai des sunt împrăștiate intenționat informații mincinoase și calomnioase de către guvernare la adresa mea. Vor să îmi închidă gura”, a scris Ion Ceban în limba rusă pe Telegram.

Ceban menționează că va angaja o echipă de juriști ca să-i pedepsească pe cei care îl calomniază, inclusiv jurnaliștii care au preluat declarațiile Nataliei Gavrilița.

Ieri, 26 octombrie, oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane a desemnat 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei. În listă sunt Vlad Plahontiuc, Ilan Șor și soția acestuia Jasmin, Partidul „Șor”. La fel în raport se face referire la Igor Dodon și Mișcarea Alternativă Națională condusă de Ion Ceban.

În cadrul unui briefing de presă, Natalia Gavrilița a declarat că pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale. 

„Cetățenilor R. Moldova li s-a făcut dreptate. Tocmai a fost anunțată lista a 21 de persoane și entități implicate în acte de corupție și interferență în alegeri, care au adus prejudicii grave R. Moldova și cetățenilor ei, constatate de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane. Aceasta deschide calea ca oligarhii corupți să ajungă în instanțele de judecată, ca averile lor să fie confiscate și întoarse cetățenilor păgubiți. În acea listă îi regăsim pe Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Primul responsabil de corupție în proporții deosebit de mari. Al doilea este complice la acțiunile de subminare a statului de drept, în beneficiul Federației Ruse. Pe lista persoanelor sancționate sunt menționați și cei care au beneficiat de ajutor financiar ilegal în timpul campaniilor electorale - ajutor care de fapt fură votul oferit al cetățenilor, Igor Dodon și Mișcarea de Alternativă Națională”, a menționat Gavrilița. 

Solicitată de Radio Chișinău ca să comenteze declarațiile edilului capitalei, Ion Ceban, Anastasia Taburcean purtatoare de cuvânt al Guvernului Republicii Moldova a declarat că domnul Ceban nu a ascultat foarte atent declarațiile premierului și în pripă s-a pornit să dea în judecată.

„Doamna prim ministru a spus că Mișcarea Alternativă Națională este menționată în raportul publicat de trezorăria SUA ca fiind beneficiară de bani și servicii din partea oamenilor care sunt incluși pe listă. Domnul Ceban nu a citit atent, nu a ascultat, nu a înțeles. Este dreptul dumnealui de a merge în judecată”, a punctat Taburcean.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău