Ion Ceban: Grădinițele pot fi deschise doar cu acceptul Comisiei de Sănătate Publică

  • 31 Iulie 2020 08:10
Ion Ceban: Grădinițele pot fi deschise doar cu acceptul Comisiei de Sănătate Publică

Grădinițele din capitală sunt pregătite și în deplină siguranță cu respectarea tuturor cerințelor înaintate de Comisia pentru Situații Excepționale în Sănătate pentru a primii copiii. Astfel, în cazul în care Comisia ar lua o decizie cu privire la redeschiderea acestora, instituțiile preșcolare se pot deschide începând cu ziua de astăzi. Declarații în acest sens au fost făcute de către primarul general al municipiului Chișinău Ion Ceban la postul public de televiziune Moldova 1, notează IPN.

„Dinamica nu prea pozitivă din perspectiva a 300 - 400 de cazuri zilnice de infectare ne fac tot mai nesiguri în acest sens. Pe noi ne întreabă: dar când se deschid grădinițele? Oameni buni, nu decidem noi, decid cei care sunt la nivelul autorității publice centrale, dar decid iarăși în baza acelor dinamici pe care le avem”, a declarat primarul Ion Ceban.


Potrivit edilului, Primăria municipiului Chișinău a alocat resurse financiare în valoare de cinci milioane de lei pentru grădinițe și șase milioane de lei pentru școli, cumulativ, 100 de milioane de lei pentru reparații.

„Instituțiile timpurii, mă refer la grădinițe, sunt dotate cu tot ce este necesar, dezinfectant, toate conform protocoalelor. Avem protocol special care copil și când vine. Am făcut training-uri cu toți cei implicați în proces, avem și alternativă -  educația online care astăzi cred că are milioane de vizualizări și este recunoscută drept o inițiativă foarte bună”, a adăugat primarul.

Comisia pentru Situații Excepționale în Sănătate în cadrul ultimei întruniri din 24 iulie a decis că grădinițele nu vor fi deschise mai devreme de 1 septembrie curent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău