Ion Ceban a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală

  • 18 Octombrie 2019 19:15
 Ion Ceban a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală

Candidatul la funcția de primar al capitalei din partea Partidului Socialiștilor (PSRM), Ion Ceban, a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală.

Potrivit agenției INFOTAG, socialistul a scris pe rețelele de socializare că "respectă munca jurnaliștilor", dar în această campanie electorală "a pus accentul pe întâlnirile cu oamenii și deplasarea în teritoriu".

"Majoritatea emisiunilor de dezbatere au fost desfășurate seara, atunci când aveam programate întâlniri cu cetățenii, întrucât nu ai voie să deranjezi oamenii în timpul orelor de muncă sau studii. Am organizat săptămânal câte trei întâlniri cu presa, unde fiecare a putut oferi întrebări și fiecare a avut posibilitatea să participe, pentru că, aceste întîlniri erau organizate în loc public. Vreau să vă spun că nu îmi este frică nici de o întrebare comodă sau incomodă. Despre Chișinău pot discuta la infinit", a menționat Ion Ceban.

Potrivit lui, "în această campanie, politicianul nu a mers la nici o dezbatere, ca să nu fie acuzat că acordă prioritate unei sau altei surse media".

"Pot fi criticat, acuzat de unii candidați care au preferat să îmi acorde prea multă atenție în această campanie, dar mă voi abține să fac același lucru. Am un alt scop, cel de a fi printre oameni și așa voi face și când voi fi primar" a subliniat Ion Ceban.

Un alt candidat la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, care ocupă locul doi în sondajele de opinie, de asemenea, nu a participat la dezbateri, dar uneori și-a delegat un reprezentant.

Conform amendamentelor legislative adoptate de majoritatea parlamentară actuală, toate posturile de televiziune și cele de radio au fost obligate să organizeze dezbateri electorale doar seara în direct. În același timp, mulți candidați au ignorat invitația. Din acest motiv, uneori dezbaterile au fost anulate din cauza neprezentării participanților sau au avut loc cu unul sau doi candidați.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău