Ion Ceban a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală

  • 18 Octombrie 19:15
 Ion Ceban a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală

Candidatul la funcţia de primar al capitalei din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Ion Ceban, a explicat de ce nu a participat la nicio dezbatere electorală.

Potrivit agenţiei INFOTAG, socialistul a scris pe reţelele de socializare că "respectă munca jurnaliştilor", dar în această campanie electorală "a pus accentul pe întâlnirile cu oamenii şi deplasarea în teritoriu".

"Majoritatea emisiunilor de dezbatere au fost desfăşurate seara, atunci când aveam programate întâlniri cu cetăţenii, întrucât nu ai voie să deranjezi oamenii în timpul orelor de muncă sau studii. Am organizat săptămânal câte trei întâlniri cu presa, unde fiecare a putut oferi întrebări şi fiecare a avut posibilitatea să participe, pentru că, aceste întîlniri erau organizate în loc public. Vreau să vă spun că nu îmi este frică nici de o întrebare comodă sau incomodă. Despre Chişinău pot discuta la infinit", a menţionat Ion Ceban.

Potrivit lui, "în această campanie, politicianul nu a mers la nici o dezbatere, ca să nu fie acuzat că acordă prioritate unei sau altei surse media".

"Pot fi criticat, acuzat de unii candidaţi care au preferat să îmi acorde prea multă atenţie în această campanie, dar mă voi abţine să fac acelaşi lucru. Am un alt scop, cel de a fi printre oameni şi aşa voi face şi când voi fi primar" a subliniat Ion Ceban.

Un alt candidat la funcţia de primar al capitalei, Andrei Năstase, care ocupă locul doi în sondajele de opinie, de asemenea, nu a participat la dezbateri, dar uneori şi-a delegat un reprezentant.

Conform amendamentelor legislative adoptate de majoritatea parlamentară actuală, toate posturile de televiziune şi cele de radio au fost obligate să organizeze dezbateri electorale doar seara în direct. În acelaşi timp, mulţi candidaţi au ignorat invitaţia. Din acest motiv, uneori dezbaterile au fost anulate din cauza neprezentării participanţilor sau au avut loc cu unul sau doi candidaţi.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
6,36 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Mon
8 °C
Tue
13 °C
Wed
10 °C
Thu
5 °C
Fri
0 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4223 0.1009
USD 17.6046 0.0244
RON 4.0755 0.0209
UAH 0.7273 0.0018
RUB 0.2756 0.0011
Arhivă Radio Chișinău