Iohannis: Implementarea proiectului reactoarelor modulare mici, în parteneriat cu SUA, va spori securitatea energetică

  • 20 Mai 2023 15:30
Iohannis: Implementarea proiectului reactoarelor modulare mici, în parteneriat cu SUA, va spori securitatea energetică

Președintele Klaus Iohannis salută anunțul președintelui SUA, Joe Biden, privind proiectul reactoarelor modulare mici din România, caleaeuropeana.ro.

„Salut anunțul făcut astăzi de președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, la Summitul G7, cu privire la sprijinul SUA și Japoniei, al partenerilor Coreea de Sud și Emiratele Arabe Unite de până la 275 de milioane de dolari pentru proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) din România, precum și scrisorile de interes din partea US EXIM and US International Development Finance Corporation pentru un sprijin suplimentar de până la 4 miliarde de dolari pentru implementarea proiectului. Aceste inițiative reprezintă un sprijin esențial pentru obiectivul României de a se situa în prima linie a dezvoltării infrastructurii revoluționare a energiei nucleare. Implementarea proiectului SMR în parteneriat cu SUA va permite producția de energie curată și va spori securitatea energetică", a scris șeful statului, sâmbătă, pe Facebook.

Liderii statelor G7 au confirmat, la Hiroshima, angajamentul lor de a identifica noi oportunități de extindere a Parteneriatului pentru infrastructură și investiții globale (PGII), inițiativa a președintelui american, Joe Biden, și a G7, în domeniul infrastructurii și care prevede finanțarea construirii primei centrale cu reactor modular de mici dimensiuni în România, potrivit unui document al Casei Albe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău