Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de competența tuturor românilor pentru a clădi o țară prosperă

  • 30 Mai 2021 12:40
Klaus Iohannis, de Ziua Românilor de Pretutindeni: Avem nevoie de competența tuturor românilor pentru a clădi o țară prosperă

Președintele României Klaus Iohannis afirmă, duminică, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că este nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru clădirea unei țări prospere, în care cei plecați peste granițe să revină "cu bucurie".

"Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toți cei care sunteți departe de casă și de cei dragi și știm cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecție. Vă mulțumesc tuturor pentru responsabilitatea de care ați dat dovadă și solidaritatea pe care ați manifestat-o față de cei rămași în țară", spune președintele României.

El amintește de momentele dificile prin care au trecut, în perioada pandemiei, românii de peste hotare și rudele lor de acasă.

"În timpul gravei perioade pandemice, mulți români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în țara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. Multe alte familii au fost însă despărțite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei și să ne reluăm toate activitățile în siguranță, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi", susține șeful statului.

Președintele le transmite celor plecați din țară că, beneficiind de fonduri europene, România se va dezvolta prin "talentul și competența tuturor românilor".

"Depășirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post-pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiții masive în toate domeniile, țara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare și reforme. Avem nevoie de talentul și competența tuturor românilor pentru a clădi împreună o țară prosperă, care oferă oportunități și șanse reale tuturor, o țară în care concetățenii noștri plecați peste granițe să revină cu bucurie", afirmă Klaus Iohannis.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău