Iohannis: România trebuie să ajute Republica Moldova pe drumul ei spre Europa

  • 23 Ianuarie 2015 08:40
Iohannis: România trebuie să ajute Republica Moldova pe drumul ei spre Europa

România trebuie să ajute, în continuare, Republica Moldova pe drumul său european , a declarat aseară Președintele roman, Klaus Iohannis.

”Relația dintre România și Republica Moldova este una foarte specială, este unică în felul ei, astăzi, în Europa și în lume. Această relație specială nu vine numai cu declarații că vrem împreună și facem împreună, ci vine și cu o mare răspundere pentru România”, a afirmat Klaus Iohannis.

”România trebuie să se simtă responsabilă pentru a ajuta Republica Moldova pe drumul ei spre Europa și vom face acest lucru”, a subliniat președintele României  la Realitatea TV. 

El a adăugat că așteaptă formarea Guvernului de la Chișinău pentru a face prima vizita în calitate de șef al statului în Republica Moldova.

Președintele Iohannis a mai spus că scrutinul din Republica Moldova de la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut a arătat o opțiune pentru drumul spre Uniunea Europeană. 

Șeful statului a punctat că nu trebuie neglijat aspectul economic, arătând că România a devenit cel mai important partener comercial al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
12,18
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Sat
8
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău