Învingătorul turneului Cupa Federației de Șah din acest an a devenit maestrul internațional Sergiu Bargan

  • 30 Aprilie 2018 10:39
Învingătorul turneului Cupa Federației de Șah din acest an a devenit maestrul internațional Sergiu Bargan

Învingătorul turneului Cupa Federației de Șah din acest an a devenit maestrul internațional Sergiu Bargan, ex-campion al Republicii Moldova la șah. Competiția, care s-a desfășurat în perioada 25-29 aprilie în incinta Clubului de Șah din capitală, a întrunit 54 de jucători, dintre care 52 cu rating Elo FIDE, zece maeștri în sport, transmite IPN.

Sergiu Bargan a acumulat șapte puncte din nouă posibile, cu cinci victorii și patru remize. Pe locul secund s-a situat maestrul FIDE Alexandru Ogleznev, care a acumulat 6,5 puncte. Tot 6,5 puncte a acumulat și maestrul FIDE, ex-campionul Republicii Moldova Liviu Cerbulenco, care s-a clasat pe locul trei.

În clasamentul feminin pe locul întâi s-a situat multipla campioană a Republicii Moldova, marea maestră Svetlana Petrenco, iar experimentatul maestru internațional Victor Romcovici, a devenit cel mai puternic dintre veterani.

Locul I între jucătorii cu ELO <2000 l-a ocupat chișinăuianul Leon Revenco, iar între șahiștii cu ELO<1700 – Alexandru Scurtu din Râbnița. Premiul pentru juniori i-a revenit lui Iurie Miron.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău