Învingătoare la Wimbledon, Simona Halep a intrat în All England Club, cu doar 565 de membri

  • 13 Iulie 21:18
Învingătoare la Wimbledon, Simona Halep a intrat în All England Club, cu doar 565 de membri

​Simona Halep a intrat, sâmbătă, în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume. Forbes scrie că sunt două posibilităţi ca o persoană să intre în rândul membrilor, să câştige turneul de la Wimbledon sau să se mărite cu un prinţ englez, informează News.ro.

Cu o vechime de peste 150 de ani, All England Club are 565 de membri, dintre care 375 sunt plini (numărul maxim), iar o mie de persoane sunt pe listele de aşteptare. Membrii sunt împărţiţi pe categorii, plini, pe viaţă, de onoare (rpimele trei categori nu trebuie să depăşească 500 de persoane în total), temporari şi temporari juniori.

 

Un aspirant la calitatea de membru trebuie propus şi susţinut de patru membri plini.

Membrii de onoare, categorie din care face parte, începând de sâmbătă şi Simona Halep, sunt în jur de 70, majoritatea foşti campioni sau persoane care au adus importante servicii tenisului. Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, este tot în această categorie, din 2013, dar a devenit patroana clubului, succedându-i în această poziţie reginei Elisabeta a II-a, începând de anul trecut.

Membrii temporari sunt în număr de 120, fiind aleşi de comitetul clubului. Membrii temporari sunt de obicei tineri jucători de tenis.

Între figurile proeminente ale clubului se numără fostul gruvernator al Băncii Angleii Mervyn King şi solistul Cliff Richard.

Membrii plini şi pe viaţă beneficiază de toate privilegiile, cum ar fi loc pe Terenul Central, uşurinţă în procurarea biletelor pentru turneul de la Wimbledon, acces la facilităţile complexului, terenuri, sală de gimanstică, vestiare cu băi de marmură. Alte facilităţi includ posibilitatea de a fi umăr la umăr cu persoane pAndy Murray, dublu câştigător la Wimbledon, care vine des la club, pentru o ceaşcă de ceai, o cafea sau pentru prânz.

Odată devenit membru plin, puţini pierd această calitate, astfel că locurile devin disponibile doar după un deces. Tim Henman, fost tenismen, ai cărui părinţi sunt membri, a declarat că este mai uşor să câştigi turneul de la Wimbledon ca să devii membru.

"Cea mai uşoară cale să intri este să câştigi", a declarat Henmann, care a intrat în club în urmă cu 17 ani, iar acum face parte din comitetul de management care se ocupă cu organziarea Grand Slam-ului.

Membrii nu au voie să intre în club în blugi, iar pe terenuri trebuie să fie întotdeauna îmbrăcaţi în alb.

"Am vrut cu disperare asta. Când am început turneul, le-am spus celor din vestiar că visul meu este să devin membru aici. Astăzi, visul a devenit realitate şi sunt foarte fericită", a declarat Halep, sâmbătă.

Simona Halep, locul 7 WTA, a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, cu scorul de 6-2, 6-2, pe americanca Serena Williams, locul 10 WTA, după numai 55 de minute de joc.

Sursa: HotNews.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
23,94 °C
cer senin
Umiditate:25 %
Vint:2,1 m/s
Mon
18 °C
Tue
15 °C
Wed
13 °C
Thu
12 °C
Fri
11 °C

Curs oficial BNM 15 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5214 -0.0000
USD 17.7073 -0.0000
RON 4.1219 -0.0000
UAH 0.7148 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău