Investiții de 10 milioane de lei din România în schimbarea la față a Chișinăului

  • 05 Martie 2020 16:16
Investiții de 10 milioane de lei din România în schimbarea la față a Chișinăului

Consiliul Municipal Chișinău a aprobat ca planul urbanistic general și strategia de dezvoltare a municipiului Chișinău să fie elaborată de către specialiștii Asociației "Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă" din București, România.

„Centrul de Cercetare pentru Dezvoltare Durabilă” din București este gata să își pună la bătaie cunoștințele gratuit pentru a dezvolta municipiui Chișinău. Nu mai puțin de 10 milioane de lei moldovenești (circa 500.000 de euro) vor fi investiți, pentru ca locuitorii capitalei Republicii Moldova să aibă parte de un oraș amenajat precum sectoarele 1, 4 și 6 din București”, se arată într-un comunicat al Asociației. 

Întrunit astăzi în ședință extraordinară, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat, după mai multe ore de dezbateri, elaborarea în 18 luni a planului urbanistic general al Capitalei.

Consilierii municipali au solicitat să fie introduse mai multe amendamente, mai important fiind cel prin care se prevede că, după elaborare, documentația de urbanism va fi proprietatea Primăriei municipiului Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău