Investiție de aproape un milion de euro a Bucureștiului într-un parc din Chișinău (infoprut)

  • 17 Noiembrie 2020 14:19
Investiție de aproape un milion de euro a Bucureștiului într-un parc din Chișinău (infoprut)

O fântână arteziană impresionantă asemenea celei din București, cu muzică și culori, a apărut în parcul „Alunelul” din Chișinău. Compusă din 284 de jeturi de apă și tot atâtea luminițe aranjate în formă de cercuri, minunea vizuală a fost posibilă datorită sectorului 6 din municipiul București, care a acordat 846.000 de euro, scrie infoprut.ro

Fântâna a fost inaugurată luni seara în parcul „Alunelul” din sectorul Buiucani din Chișinău și va funcționa în perioada caldă din an, între orele 18,00-21,00. De asemenea, obiectivul este unul pietonal, astfel că oamenii vor putea trece pe lângă surse de apă pentru a se bucura în voie.

Proiectul de reabilitare a spațiului public Parcul „Alunelul” prevede instalarea iluminatului nocturn decorativ, precum și a sistemului de irigare a gazonului, amenajarea unui teatru de vară, a terenurilor de joacă și sport. Pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști. De asemenea, urmează a fi amenajat un teren multifuncțional de sport și mobilier urban. O mare parte din aceste lucrări deja au fost făcute”, a scris Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, pe pagina de Facebook.

Jeturile de apă sunt iluminate în diferite culori și se vor mișca în ritmul muzicii, până la o înălțime de 10 metri. Sistemul sonor al obiectivului nu este funcțional deocamdată, însă urmează a fi activat odată cu amenajarea sistemului de supraveghere video, care va funcționa pentru a fi evitate vandalizările.

Fântâna arteziană a fost instalată de o companie din R. Moldova, în comun cu un agent economic din Cluj-Napoca. Havuzul face parte din proiectul de reabilitare a Parcului „Alunelul”.

Sursa:infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău