Investigațiile de laborator la Giurgiulești arată un nivel sporit de poluare

  • 18 Ianuarie 2023 18:06
Investigațiile de laborator la Giurgiulești arată un nivel sporit de poluare

Investigațiile de laborator au demonstrat menținerea unui nivel sporit de poluare a aerului cu fenol în probele colectate la distanțe de până la o sută de metri de la rezervoarele care au luat foc în Portul Giurgiulești. Investigațiile Agenției de Mediu au arătat o depășire a normei sanitare de la 1,5 până la 2,0 ori, transmite IPN.

Instituția precizează că fenolul este emanat de supraîncălzirea vatei minerale utilizate drept strat izolator a rezervoarelor de depozitare a șrotului de floarea soarelui.

Agenția de Mediu, în comun cu colegii Agenției pentru Protecția Mediului din București, monitorizează situația. Este folosit un laborator mobil echipat cu aparataj modern.

Incendiul din Portul Internațional Liber Giurgiulești a izbucnit luni dimineața. Un rezervor încărcat cu 1000 tone de granule de șrot de floarea soarelui s-a prăbușit. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență încă nu a lichidat incendiul. Marți la amiază s-a anunțat localizarea acestuia, la fața locului rămânea un post de salvatori și pompieri pentru asigurarea securității antiincendiare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău