Investigarea fraudelor bancare | Comisia parlamentară de anchetă începe de luni audierea oficialilor, politicienilor și experților

  • 19 Iunie 2019 16:28
Investigarea fraudelor bancare | Comisia parlamentară de anchetă începe de luni audierea oficialilor, politicienilor și experților

Comisia parlamentară de anchetă pentru investigarea fraudelor bancare va începe luni, 24 iunie, audierea mai multor persoane – foști și actuali oficiali, politicieni, experți, a anunțat astăzi președintele comisiei, Alexandru Slusari.

El a precizat că a fost elaborată o listă cu 20 de persoane, iar primii audiați vor fi fostul ministru al Finanțelor în perioada 2009-2013, Veaceslav Negruța și fostul președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță.

Lista va fi completată și cu alte nume, potrivit lui Alexandru Slusari.

Deputatul a mai anunțat că a depus un demers la arhiva specială a Parlamentului pentru a obține rapoartele comisiilor parlamentare precedente de anchetă din 2013 și 2015 și a menționat că până în prezent Comisia nu a stabilit un raport de colaborare cu Procuratura Generală.

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar va examina fraudele din sistemul bancar începând cu 2010 și urmează să prezinte un raport în Parlament în decurs de 90 de zile.

Comisia este formată din 9 membri – câte trei de la PSRM și Blocul ACUM, iar alți trei membri ar trebui să fie din partea PDM și Partidului Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău