Invazie de noi gherete și tarabe în Chișinău

  • 10 Octombrie 2017 11:45
Invazie de noi gherete și tarabe în Chișinău

Autoritățile municipale din Capitală susțin că nu vor mai permite amplasarea de noi gherete, tonete, rulote, tarabe etc. Cu toate acestea ele apar iarăși și iarăși. 

În acest sens este elocventă situația de pe strada Testemițeanu din cartierul Malina Mică, la stația din apropierea Spitalului Clinic Republican, sau de la intersecția străzii Testemițeanu cu strada Constantin Vârnav, scrie mold-street.com.

Noi gherete și tarabe

Aici deja nu prea ai pe unde merge pe trotuar, fiindcă acestea este ocupat de tarabe, tonete și gherete. Unii comercianți cum sunt cei de la rețeaua Zolușka și-au pus chiar două gherete una lângă alta.

Alții și-au instalat o gheretă chiar zilele trecute. Se află chiar la stația de unde pleacă microbuzele de pe rutele 112 și 189, Nu e clar ce va fi acolo, pentru încă nu e finalizată. 

Altă gheretă al rețelei Kafee Klein a apărut de două luni pe strada Constantin Vârnav, în imediata apropiere de Centrul de Diagnostică, dar nu este dată în exploatare.

De asemenea chiar pe trotuar sunt mai multe tarabe unde se vând legume și fructe, dar și detegenți sau produse alimentare aduse din statele UE.

Autoritățile iau măsuri

De notat că ieri Consiliul Municipal Chișinău a votat în sfârșit un Regulament de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, care a fost elaborat "în scopul creării unui mediu favorabil de desfășurare a activității de întreprinzător în cadrul municipiului, precum și în vederea asigurării liberei concurențe, protecției vieții, sănătății, securității și intereselor economice și sociale ale cetățenilor". 

Documentul stabilește interdicțiile și cerințele de desfășurare a activității de comerț în municipiul Chișinău, inclusiv zonele unde se poate și nu se poate activa, raza în care este interzisă comercializarea producției alcoolice în preajma instituțiilor de învățământ, instituțiilor medicale și a locașurilor de cult, interdicția de a comercializa anumite produse sau servicii în perimetrul anumitor zone sau străzi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău