Inundațiile din Germania au ucis cel puțin 133 de oameni

  • 17 Iulie 2021 10:47
Inundațiile din Germania au ucis cel puțin 133 de oameni

Echipele de salvare au căutat în continuare, sâmbătă, supraviețuitori în zonele devastate de inundații din vestul Germaniei, în condițiile în care nivelul apei a rămas ridicat în multe orașe, iar casele au continuat să se prăbușească, după cel mai grav dezastru natural din țară din ultima jumătate de secol.

Cel puțin 133 de persoane au murit în urma inundațiilor, inclusiv aproximativ 90 de persoane în districtul Ahrweiler, la sud de Köln, potrivit estimărilor de sâmbătă ale poliției. Sute de oameni sunt încă dispăruți. Aproximativ 700 de locuitori au fost evacuați vineri târziu, după ce un baraj s-a fisurat în orașul Wassenberg de lângă Köln, au anunțat autoritățile. În ultimele câteva zile, inundațiile, care au afectat în cea mai mare parte landurile Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia, au făcut ca întregi comunități să nu mai beneficieze de energie electrică și rețele de telefonie mobilă. Inundațiile au afectat, de asemenea, părți din Belgia și Țările de Jos.

Cel puțin 20 de persoane au murit în Belgia. Președintele german Frank-Walter Steinmeier și Armin Laschet, premierul de stat din Renania de Nord-Westfalia, urmează să viziteze sâmbătă Erftstadt, unul dintre cele mai afectate orașe. Dl Laschet este candidatul partidului CDU la alegerile generale din septembrie. Dezastrul provocat de inundații ar putea intensifica dezbaterea privind modificările climatice înainte de scrutin. Oamenii de știință au spus de multă vreme că modificările climatice vor provoca averse mult mai puternice.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău