Inundații pe Coasta de Azur - două persoane dispărute, alte două rănite

  • 24 Noiembrie 2019 11:10
Inundații pe Coasta de Azur - două persoane dispărute, alte două rănite

Două persoane au dispărut, alte două au fost rănite și sute de locuințe au fost inundate pe Coasta de Azur, o regiune din sudul Franței, în urma unor precipitații abundente care au provocat viituri, informează AFP, preluat de Agerpres.

Cele două persoane dispărute sunt un bărbat de 77 de ani și un localnic care a căzut în albia unui râu.

În două departamente franceze care sunt vizate de un cod roșu de inundații emis de Meteo-France, Alpes-Maritimes și Var, cei 1.600 de pompieri mobilizați în teritoriu au primit câteva mii de apeluri telefonice și au realizat începând de vineri sute de intervenții.

O femeie de 39 de ani a fost rănită grav după ce a fost luată de valurile Mării Mediterane, au anunțat pompierii din Monaco. Un bărbat de 78 de ani a fost spitalizat în stare de hipotermie, însă fără răni grave, după ce a rămas blocat sub trunchiurile unor copaci smulși din rădăcini de un val de noroi.

Autoritățile locale, care se declară pesimiste în privința bilanțului evenimentelor, au subliniat sâmbătă seară că se așteaptă la intensificări ale ploilor și la creșteri ale nivelurilor râurilor, iar "inundațiile vor continua să se agraveze".

Oficialii francezi au cerut rezidenților "să rămână în locuințe, să nu se deplaseze cu automobilul decât în cazuri de forță majoră și să dea dovadă de o prudență extremă în proximitatea cursurilor de apă".

Numeroase șosele sunt inundate și traficul feroviar a fost de asemenea întrerupt pe Coasta de Azur până la frontiera italiană, urmând să fie reluat abia duminică. Cursele operate pe Aeroportul internațional din Nisa, suspendate în dimineața zilei de sâmbătă, au fost reluate în timpul serii.

Sâmbătă seară, la ora 19:00 GMT, peste 4.000 de locuințe de pe Coasta de Azur erau private de electricitate.

În mai multe orașe, precum Hyeres și Frejus, sute de localnici au fost evacuați, adeseori ca măsură de precauție, iar unii dintre ei s-au refugiat în clădirile municipale puse la dispoziția lor de către autorități.

Departamentele franceze Alpes-Maritimes și Var, aflate pe litoralul mediteranean, au fost plasate și sub incidența unui "cod de valuri de submersiune", din cauza creșterii nivelului mării. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău