Inundații în sudul Indiei: Bangalore sub apă

  • 23 Noiembrie 2021 13:54
Inundații în sudul Indiei: Bangalore sub apă

Metropola indiană Bangalore a fost marți victima unor inundații masive, după mai multe episoade de ploi torențiale care au căzut în sudul țării, lăsând în urma lor zeci de morți din luna octombrie, informează AFP, citat AGERPRES.

Lacurile din capitala statului Karnataka s-au revărsat după trei zile de ploi diluviene, care au inundat drumuri și case.

Echipele de salvare au fost trimise la bordul bărcilor pneumatice pentru a salva rezidenții aflați în pericol, în timp ce autobuzele și scuterele își croiau drum prin apele care acopereau drumurile din oraș.

"Nu putem intra în casă, e apă în fața ei", a declarat pentru AFP Rathnamma, o rezidentă din Bangalore. "Toată mâncarea noastră este acolo și am rămas blocați în afara casei de aseară", a adăugat ea.

Potrivit experților, condițiile meteorologice imprevizibile și extreme din toată Asia de Sud sunt cauzate de schimbările climatice, exacerbate de construirea de baraje, de defrișări și de dezvoltarea excesivă.

În ultimele zile, cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei, potrivit presei locale.

Luna trecută, alte 42 de persoane au murit din cauza ploilor abundente care s-au abătut asupra statului costier Kerala, ceea ce a determinat autoritățile să suspende pelerinajul anual la Sabarimala, unul dintre sanctuarele sacre ale hinduismului.

Ploile abundente au lovit și orașul Chennai, la începutul lunii noiembrie, inundând majoritatea arterelor majore și smulgând copacii din rădăcini. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău