Inundații în Maroc - Cel puțin 17 morți într-un accident de autobuz provocat de revărsarea unui râu

  • 09 Septembrie 2019 15:11
Inundații în Maroc - Cel puțin 17 morți într-un accident de autobuz provocat de revărsarea unui râu

Accidentul de autobuz, provocat duminică de revărsarea unui râu în urma inundațiilor care au afectat provincia Errachidia din sud-estul Marocului, s-a soldat cu cel puțin 17 morți și 29 de răniți, potrivit ultimului bilanț publicat luni de autoritățile locale, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Corpurile a șase pasageri au fost găsite în momentul producerii accidentului și, în urma cercetărilor, au fost descoperite alte 11 cadavre, după tragedia survenită în apropierea unui sat din provincia Errachidia, potrivit aceleiași surse.

Căutările continuă pentru găsirea altor posibile victime, a precizat sursa citată.

Duminică, 29 de pasageri răniți au fost transferați la un spital regional, iar starea lor de sănătate este "stabilă și nu provoacă îngrijorări", a afirmat un oficial din Ministerul Sănătății, citat de agenția de presă marocană (MAP).

Autobuzul s-a răsturnat pe un pod în apropierea satului El Khank în urma inundațiilor care au provocat revărsarea unui râu, au anunțat autoritățile locale într-un comunicat.

Marocul a fost afectat recent de o serie de furtuni violente, care au provocat o viitură de amploare pe un teren de fotbal din regiunea Taroudant (sudul țării) și de inundații urmate de importante pagube materiale în mai multe localități.

Situată la marginea deșertului, regiunea Drâa-Tafilalet, unde se află provincia Errachidia, este afectată de două fenomene climatice extreme - secetă și viituri, și are o topografie accidentată care accentuează amploarea inundațiilor.

Regiunile izolate din Maroc sunt frecvent lovite de inundații.

În 2014, viituri violente, formate în urma unor ploi torențiale, au provocat moartea a circa 50 de persoane, precum și pagube materiale considerabile în sudul țării. 

Sursa:Agerpres-

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău