INUNDAȚII în Japonia: Cel puțin 22 de persoane sunt date dispărute

  • 11 Septembrie 2015 10:25
INUNDAȚII în Japonia: Cel puțin 22 de persoane sunt date dispărute

Operațiunile de salvare continuă vineri în estul Japoniei, unde s-au înregistrat inundații grave în ultimele zile soldate cu cel puțin 22 de persoane dispărute, o persoană a murit și alte 27 sunt rănite, transmite Agerpres.

Dezastrul natural a fost provocat de taifunul Etau, care a adus precipitații record la trecerea sa prin centrul și estul țării, provocând alunecări de teren, inundații și creșteri ale cursurilor râurilor, printre care și Kinugawa.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în localitatea Joso, din prefectura Ibaraki, la 55 de kilometri nord de Tokyo, unde râul Kinugawa a ieșit din matcă pentru prima dată după 66 de ani și a inundat o zonă locuită cu o suprafață de 32 de km pătrați.

Cel puțin 22 de persoane sunt date dispărute, potrivit ultimului bilanț transmis vineri de primarul localității Joso, Toru Takasugi, la 05.00 a.m. ora locală.

Intemperiile s-au soldat până acum cu moartea unei persoane în prefectura Tochigi și 27 de persoane rănite, între care patru grav, iar peste 1.400 de locuințe au fost inundate sau avariate, potrivit datelor furnizate de pompieri. Circa 10.000 de persoane au fost evacuate din prefectura Ibaraki ca urmare a inundațiilor.

Agenția Niponă de Meteorologie (JMA) a declarat nivelul maxim de alertă și în prefectura Miyagi (nor-estul țării) în urma trecerii taifunului Etau, care începe deja să se transforme în ciclon extratropical. Agenția preconizează vineri ploi torențiale și în alte zone din regiunea nord-estică Tohoku.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău