Inundații în India - Bilanțul din statul Assam a urcat la 111 morți

  • 21 Iulie 2020 10:58
Inundații în India - Bilanțul din statul Assam a urcat la 111 morți

Bilanțul inundațiilor din statul indian Assam, situat în nord-estul țării, a urcat la 111 decese, iar situația este în continuare gravă, relatează marți agenția Xinhua, preluat de Agerpres.

Aproximativ 2,5 milioane de persoane au fost afectate până în prezent de inundațiile recente, conform ultimelor date ale Autorității pentru Situații de Urgență din Assam (ASDMA).

Potrivit ASDMA, o persoană a fost confirmată decedată luni în districtul Sonapur, bilanțul ajungând astfel la 111 morți.

85 de persoane și-au pierdut viața după ce s-au înecat în timpul inundațiilor, iar alte 26 au murit în urma alunecărilor de teren declanșate de viituri în ultimele săptămâni, a precizat un reprezentant al ASDMA.

Cele mai afectate districte sunt Dhemaji, Lakhimpur, Biswanath, Darrang, Baksa, Nalbari, Barpeta, Chirang, Bongaigaon, Kokrajhar, Dhubri, Goalpara, Kamrup, Morigaon, Nagaon, Golaghat, Dibrugarh, Tinsukia și Cachar.

Dintre acestea, districtul Goalpara este cel mai afectat, cu 459.000 de persoane având de suferit de pe urma inundațiilor, urmat de districtul Barpeta, cu peste 337.000 de persoane afectate și de districtul Morigaon, cu circa 335.000 de locuitori afectați.

Persoanele strămutate au fost cazate în tabere temporare.

De duminică până luni, 291 de persoane au fost salvate de echipele de intervenție formate din angajați ai Fondului statal de răspuns la dezastre (SDRF) și administrațiilor districtuale și din localnici, potrivit ASDMA.

Ministrul-șef al statului Assam, Sarbananda Sonowal, a efectuat luni vizite în mai multe zone afectate de inundații, conform relatărilor locale. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău