Inundații în Grecia | Au fost descoperite corpurile altor trei victime Atena

  • 18 Noiembrie 2017 14:23
Inundații în Grecia | Au fost descoperite corpurile altor trei victime Atena

Corpurile altor trei victime, ce urmează să fie identificate, au fost descoperite în vestul Atenei, ridicând la 19 bilanțul morților provocate de inundațiile devastatoare de miercuri, scrie Agerpres.

'Încă nu știm dacă aceste trei corpuri aparțin persoanelor dispărute, trebuie mai întâi identificate', a declarat AFP Nikos Papaefstathiou, directorul Centrului național operațional al sănătății.

Poliția portuară a scos două trupuri neînsuflețite din apele golfului Eleusis, în apropiere de Mandra, una din localitățile cele mai afectate de inundațiile diluviene. 

'Este vorba de doi bărbați, de 55 și 35 de ani', a declarat un responsabil al poliției portuare. 'Trupurile vor fi transportate la spitalul din Eleusis pentru a fi identificate', a precizat sursa.

Până vineri seara, bilanțul inundațiilor devastatoare era de 16 morți și șase dispăruți. 

La Mandra, echipele de salvare acționează pentru degajarea corpului unei alte victime acoperită de noroiul gros. 

Ploile de miercuri au transformat străzile în șuvoaie de noroi care au măturat totul în calea lor, asemenea unui tsunami - potrivit martorilor - zdrobind mașinile de zidurile caselor și inundând subsolurile unde apa a ajuns până la 2 metri. Multe persoane care trăiau la subsol au fost găsite înecate în casă.

Deocamdată este imposibil să fie evaluate pagubele materiale, dar imaginile arătate la televizor sunt devastatoare. Este vorba de cea mai mare catastrofă de acest tip din noiembrie 1977, când 37 de persoane au murit la Atena în urma unei furtuni care a inundat o mare parte a capitalei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău