Inundații în Germania: Bilanțul a crescut la 165 de morți

  • 19 Iulie 2021 12:33
Inundații în Germania: Bilanțul a crescut la 165 de morți

Inundațiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat decesul a cel puțin 165 de persoane, conform unui nou bilanț anunțat luni, alte zeci de locuitori fiind în continuare dați dispăruți, informează AFP, potrivit Agerpres.

În landul Renania-Palatinat, cel mai afectat de acest dezastru, ''numărul morților a ajuns în prezent la 117'', față de 112 conform unui bilanț anterior, ''și 749 de răniți'', a declarat pentru AFP Verena Scheuer, purtătoare de cuvânt a poliției din Koblenz.

În landul Renania de Nord-Westfalia, cel mai recent bilanț, prezentat duminică, indica ''cel puțin'' 47 de morți. Un deces a fost anunțat în landul Bavaria, în sudul țării, afectat de inundații semnificative în acest weekend.

Ministrul de interne Horst Seehofer urmează să viziteze zonele afectate luni, în special Bad Neuenahr-Ahrweiler, oraș situat pe una dintre văile cele mai afectate de inundații.

Ministrul conservator este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eșec al sistemelor de avertizare a populației în contextul bilanțului sumbru al acestor inundații.

Germania se află în continuare în stare de șoc în fața acestui dezastru natural, cel mai grav din istoria recentă a țării.

Cancelarul Angela Merkel a efectuat, duminică, o vizită în comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent furios, a distrus o parte din centrul istoric.

''Limba germană cu greu poate găsi cuvintele pentru a descrie devastarea provocată'', a declarat cancelarul, descriind o devastare ''suprarealistă'' și promițând sprijinul statului federal.

De miercuri, un ajutor de urgență de cel puțin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucție în valoare de mai multe miliarde de euro.

Încălzirea globală a fost indicată drept cauză atât de specialiști, cât și de politicieni. Merkel a lansat duminică un apel la un ''efort foarte sporit'' pentru accelerarea politicilor climatice. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău