Inundații în Australia: Ordine de evacuare emise pentru circa 50.000 de persoane

  • 05 Iulie 10:10
Inundații în Australia: Ordine de evacuare emise pentru circa 50.000 de persoane

Australia a declarat stare de dezastru natural după ce inundații grave au afectat statul New South Wales, de pe coasta de est a țării, informează DPA, potrivit Agerpres.

Declarația, făcută luni seara târziu, ar trebui să permită debursarea rapidă a fondurilor de urgență către zonele afectate. Zona metropolitană Sydney, în special, s-a confruntat cu ploi torențiale masive începând de vineri.

Potrivit BBC, în unele zone din New South Wales s-au înregistrat mai multe precipitații în patru zile decât media anuală pentru Greater London.

Autoritățile emiseseră ordine de evacuare pentru circa 50.000 de locuitori până marți dimineața, iar sute de persoane solicitaseră asistență de urgență pe perioada nopții, a relatat postul australian de televiziune ABC.

Circa 20.000 de case au rămas fără curent electric și zone întregi se aflau sub apă.

Un puternic sistem meteorologic de joasă presiune între coasta de est a Australiei și Insula de Nord a Noii Zeelande împinge umezeala și valurile către New South Wales și provoacă ploi torențiale. Unele dintre zonele afectate erau încă în curs de recuperare după inundațiile istorice din februarie și martie.

Fenomenele meteorologice extreme afectează de mult timp Australia, fiind doar exacerbate de schimbările climatice din ultimii ani. La jumătatea lunii ianuarie, spre exemplu, mari părți ale Australiei sufereau de pe urma caniculei, cu temperaturi de peste 50 de grade Celsius înregistrate în vestul țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:2,06 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
25
Fri
29
Sat
29
Arhivă Radio Chișinău