Întruniți în ședință plenară, deputații s-au învinuit reciproc de populism și au schimbat replici acide

  • 12 Martie 2020 13:48
Întruniți în ședință plenară, deputații s-au învinuit reciproc de populism și au schimbat replici acide

Întruniți în ședință plenară, deputații s-au întrecut astăzi în anunțuri și proiecte legate de diminuarea consecințelor răspândiri coronavirusului de tip nou pe teritoriul R. Moldova. Învinuindu-se reciproc de populism, deputații au schimbat replici acide, ajungându-se chiar la critici dure între deputații celor două componente ale Blocului ACUM.

Ședința Parlamentului a început cu un anunț al liderului fracțiunii Partidului Socialiștilor, Corneliu Furculiță, despre faptul că toți colegii săi donează salariul pentru o lună medicilor și instituțiilor medicale care tratează suspecții de Covid 19.

La scurt timp, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Chiril Moțpan a declarat că și colegii săi vor lua decizii similare.

Ulterior deputații PAS au propus includerea pe ordinea de zi a unui proiect care să prevadă zile libere pentru părinți pe perioada întreruperii procesului de studii. Liderul fracțiunii, Igor Grosu.

Deputata PPDA, Maria Ciobanu a acuzat însă că proiectul a fost copiat de pe unul similar, prezentat în Senatul României.

În replică, Igor Grosu a declarat că este mai importantă problema decât autorul proiectului.

La scurt timp și deputatul PPDA Liviu Vovc a propus un proiect al fracțiunii sale privind sprijinul pentru părinți în perioada în care este suspendat procesul de studii.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi a menționat că niciunul dintre proiecte nu are avizele Guvernului și ale comisiilor, precizând că Executivul ar putea veni cu propriile măsuri în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
2,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:97 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău