Întrunirea în formatul 5+2 de la Bratislava și acordarea „ajutorului multilateral rusesc Transnistriei” - subiecte discutate de viceministrul rus de Externe și Vadim Krasnoselski la Moscova

  • 18 Octombrie 2019 12:37
Întrunirea în formatul 5+2 de la Bratislava și acordarea „ajutorului multilateral rusesc Transnistriei” - subiecte discutate de viceministrul rus de Externe și Vadim Krasnoselski la Moscova

Viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, a discutat joi, la Moscova, cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre „un set de probleme legate de acordarea ajutorului rusesc multilateral pentru Transnistria cu scopul de a menține stabilitatea socio-economică în stânga Nistrului”.

Potrivit agenției INFOTAG cu referire la site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) al Rusiei, un subiect aparte al discuțiilor a fost „starea și perspectivele procesului de negocieri în reglementarea transnistreană, inclusiv rezultatele reuniunii recente a întrunirii în formatul „5+2” de la Bratislava”.

Interlocutorii „au confirmat importanța acestui format pentru a facilita soluționarea problemelor practice de interacțiune între cele două maluri ale Nistrului”.

„A fost subliniată necesitatea realizării complete a înțelegerilor atinse între Chișinău și Tiraspol în anii 2017-2018. A fost remarcat rolul pozitiv al continuării contactelor între părți la toate nivelurile, inclusiv la cel mai înalt”, informează MAE al Rusiei.

Potrivit serviciului de presă al liderului de la Tiraspol, la întrevedere, Krasnoselski „a atras atenția la problema obținerii cetățeniei Federației Ruse de către locuitorii Transnistriei, menționând că este o necesitate de a revizui barierele legislative care împiedică obținerea cetățeniei de către compatrioții transnistreni, în special de cei născuți după 26 decembrie 1991”.

Întâlnirea a avut loc la MAE al Federației Ruse. La aceasta au mai participat directorul celui de-al doilea departament al țărilor CSI din cadrul ministerului, Aleksei Polișciuk, ambasadorul cu misiuni speciale, Serghei Gubarev, și așa numitul ministru al afacerilor externe al Transnistriei, Vitali Ignatiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău