Într-un spital din România un robot va lupta cu infecțiile

  • 29 Iunie 2018 11:41
Într-un spital din România un robot va lupta cu infecțiile

Autoritățile din România aruncă, în lupta cu infecțiile din spitale, un robot. Mașinăria a fost creată peste ocean, special pentru a lupta cu bacteriile periculoase. Costă 160.000 de euro și primul spital european în care va ajunge va fi „Victor Babeș” din București.

Un copil bine proporționat și sănătos a ajuns să piară din cauza unor neglijențe și abia dupa o săptămână i-au gasit klebsiela, infecția care este în spital, l-a afectat, spun părinții copilului.

Și medicii recunosc că bacteriile din spitale sunt o problemă.

Infecțiile există peste tot. Și în spitalul nostru și în alte spitale. Aceste infecții, din nefericire, există. Noi ne străduim să le ținem cât mai bine în șah”, spune dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș.

În lupta cu bacteriile periculoase medicii apelează la un robot cu ultraviolete creat peste ocean.

Robotul reușește să elimine 100% infecțiile apărute în urma unei operații. În plus, bacteriile periculoase din spitale pot fi distruse în proporție de 90 la sută. Dispare chiar și clostridium difficile, cea mai frecventă bacterie întâlnită în spitalele românești. În 2002, în România, 13.000 de pacienți au intrat în spital cu o boală și s-au ales cu alta.

Specialiștii spun, însă, că numărul real al românilor care s-au îmbolnăvit în unitățile medicale este mult mai mare, dar cred că managerii și medicii se feresc să facă publice toate cazurile pentru că riscă să primească mai puțini bani.

Spitalul Victor Babeș din București va fi astfel fi primul din Europa unde în războiul cu bacteriile intervine inteligența artificială. Robotul costă 160.000 de euro.

„Într-un spital în general, dar mai ales într-un spital de boli infecțioase, contaminarea cu germeni a mediului înconjurător este unul dintre impedimentele principale ale asistenței medicale de zi cu zi”, spune dr. Simin Florescu.

Robotul ar urma să ajungă în spitalul bucureștean la toamnă.

Sursa: Sanatate.info

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău