Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu cu reprezentanții Președinției poloneze OSCE

  • 29 Aprilie 2022 17:36
Întrevederea vicepremierului Nicu Popescu cu reprezentanții Președinției poloneze OSCE

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu i-a primit la ministerul de externe pe ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană și ambasadorul Artur Dmochowski, trimisul special al președintelui în exercițiu. În cadrul întrevederii, diplomații s-au referit la situația actuală în procesul de soluționare a conflictului transnistrean și ultimele evoluții îngrijorătoare din stânga Nistrului, potrivit unui comunicat.

Potrivit MAEIE, ministrul Nicu Popescu a subliniat importanța menținerii stabilității și păcii pe ambele maluri ale râului Nistru, precum și a evocat faptul că autoritățile de la Chișinău mizează pe sprijinul practic al Președinției polonezeîn exercițiu a OSCE și al celorlalți parteneri externi în acest sens.

„Am punctat necesitatea evitării acțiunilor care ar putea să ducă la destabilizarea situației în regiune și este important să nu admitem scenarii negative. E o situație complexă care ne impune să fim vigilenți. Contăm pe sprijinul tuturor partenerilor externi, inclusiv OSCE astfel încât situația să fie monitorizată cu atenție sporită” – a punctat șeful diplomației Republicii Moldova.

La rândul său, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE Thomas Mayr-Harting a subliniat că OSCE urmărește evoluțiile și sprijină identificarea soluțiilor pe calea dialogului în formatele consacrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
2,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău