Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei

  • 22 Iunie 2023 17:18
Întrevederea secretarului de stat Vladimir Cuc cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Paun Rohovei

Secretarul de stat Vladimir Cuc a avut o întrevedere cu ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Păun Rohovei, responsabil de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, transmite Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

În cadrul discuției a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea evoluțiilor curente în procesul de reglementare a conflictului din regiunea transnistreană a Republicii Moldova în contextul de securitate regional.

Interlocutorii au reconfirmat atașamentul pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în frontierele recunoscute la nivel internațional. Au fost reiterate pozițiile părților privind necesitatea finalizării retragerii forțelor ruse care staționează ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.

Secretarul de stat Vladimir Cuc a confirmat că Republica Moldova va continua să ofere  Ucrainei sprijinul politico-diplomatic, economic și umanitar în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva statului vecin.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău