Întrevederea Merkel-Putin | Despre ce au discutat

  • 11 Ianuarie 2020 17:25
Întrevederea Merkel-Putin | Despre ce au discutat

Cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit sâmbătă, la Moscova, pentru a discuta despre actuala criză din Orientul Mijlociu, transmite DPA, citată de AGERPRES.

Convorbirile dintre Merkel și Putin, ce au loc la Kremlin, se concentrează pe situația din Iran, dar și pe conflictele din Libia și Siria.

Șefa executivului german a subliniat că îi place să călătorească la Moscova. Germania și Rusia au multe interese comune, a declarat Angela Merkel la sosirea în capitala rusă, adăugând că ''a discuta cu cineva este mai bine decât a discuta despre cineva''.

Nu se știe dacă cei doi lideri vor aborda și pașii necesari pentru o soluționare pașnică a conflictului din estul Ucrainei, dar subiectul va fi principalul punct al agendei întâlnirii cvadripartite Merkel-Putin-Macron-Zelenski ce va avea loc în primăvară la Berlin.

Angela Merkel și Vladimir Putin s-au întâlnit în decembrie la Paris într-o nouă încercare de încetare a focului din estul Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia și-a exprimat sprijinul pentru un plan de pace în Libia elaborat de Germania.

Cea mai recentă vizită a cancelarului Angela Merkel în Rusia avusese loc în 2018. În mai 2015, Merkel s-a deplasat la Moscova pentru a lua parte la ceremoniile de marcare a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău