Întrevederea lui Andrei Galbur cu Marius Lazurca

  • 22 Aprilie 2016 09:20
Întrevederea lui Andrei Galbur cu Marius Lazurca

Viceprim-ministrul Andrei Galbur, Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene l-a primit, joi, 21 aprilie, pe Ambasadorul României in Republica Moldova Marius Lazurca.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, oficialii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-române, în particular,  dezvoltarea dialogului politic, dinamizarea schimburilor comercial-economice și consolidarea legăturilor cultural-umanitare între cele două state.

Ministrul Andrei Galbur a adus mulțumiri pentru sprijinul consistent acordat Republicii Moldova din partea României prin implementarea mai multor proiecte umanitare și de dezvoltare în Republica Moldova.          

Marius Lazurca a preluat postul de ambasador al României în Republica Moldova în martie 2010, iar în martie 2016 a devenit decan al corpului diplomatic acreditat la Chișinău,  adică diplomatul cu cel mai longeviv mandat în țara noastră. Anterior el a deținut postul de ambasador al României la Vatican.

La sfârșitul anului trecut, președintele Nicolae Timofti l-a decorat pe Marius Lazurca cu „Ordinul de Onoare”, ”în semn de profundă gratitudine pentru contribuția deosebită la dezvoltarea și aprofundarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău