Întrevederea experților FMI cu Pavel Filip

  • 29 Februarie 2016 17:37
Întrevederea experților FMI cu Pavel Filip

Echipa de experți ai Fondului Monetar Internațional, condusă de Ivanna Vladkova-Hollar, și-a încheiat luni, 29 februarie, vizita de documentare în Republica Moldova.

Mandatul acesteia nu a inclus și discutarea unui acord de finanțare, ci doar informarea despre situația macro-economică și politicile guvernului de la Chișinău.

La finalul vizitei de o săptămână, experții FMI au avut o întrevedere cu premierul Pavel Filip, cu care au discutat despre rezultatele discuțiilor tehnice la nivelul autorităților publice privind politicile sectoriale, tendințele și evaluările pe domenii de expertiză. Un capitol aparte l-au avut consultările pe marginea proiectului Legii bugetului de stat și politicii bugetar-fiscale pentru 2016.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului de la Chișinău, părțile au discutat evoluțiile macroeconomice, vulnerabilitățile existente și perspectivele de creștere economică ale Republicii Moldova. 

Experții FMI și-au exprimat speranța că dialogul va continua în lunile următoare, astfel ca autoritățile moldovenești, în baza studiilor de diagnostic în sectorul financiar să continue acțiunile pentru fortificarea structurilor  statului care au funcții de reglementare și supraveghere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
35,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:2,06 m/s
Tue
27
Wed
30
Thu
30
Fri
31
Sat
32
Arhivă Radio Chișinău