Întrevedere între Marius Lazurca și primarul Municipiului Comrat

  • 18 Martie 2016 13:30
Întrevedere între Marius Lazurca și primarul Municipiului Comrat

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a avut joi, 17 martie 2016, o întrevedere cu primarul Municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

Cu acest prilej, ambasadorul Marius Lazurca a făcut o prezentare succintă a proiectelor derulate de România în întreaga regiune și și-a manifestat disponibilitatea de a examina posibilitatea unei colaborări dinamizate cu autoritățile municipiului Comrat.

Primarul Serghei Anastasov a salutat deschiderea manifestată de România și s-a referit în termeni pozitivi la proiectele derulate până în prezent în UTAG. De asemenea, primarul Serghei Anastasov s-a referit la demersurile privind atragerea investitorilor români în municipiu, precum și la potențiale arii de colaborare.

Un rol aparte în cadrul discuțiilor a revenit situației Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” cu predare în limba română din localitate. Cei doi interlocutori au trecut în revistă posibile modalități de îmbunătățire a condițiilor de studiu în această instituție de învățământ, pe fondul creșterii semnificative a interesului pentru studierea limbii române în rândul populației regiunii.

De asemenea, primarul Municipiului Comrat a prezentat intenția de reabilitare a școlii profesionale tehnice și transformarea acesteia într-o instituție de învățământ modernă, cu predare bilingvă română-rusă.

Cei doi oficiali au apreciat pozitiv această întrevedere și au hotărât să confere permanență dialogului dintre Ambasada României și Primăria Municipiului Comrat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău