Întrevedere Filip - Corlățean: Extinderea gazoductului Iași-Ungheni este o prioritate pentru R.Moldova

  • 27 Iunie 2017 09:43
Întrevedere Filip - Corlățean: Extinderea gazoductului Iași-Ungheni este o prioritate pentru R.Moldova Sursa: Facebook.com/Guvernul Republicii Moldova
Titus Corlățean și Pavel Filip

Premierul Pavel Filip, s-a întâlnit luni, 26 iunie, la Strasbourg cu delegația României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), condusă de senatorul Titus Corlățean, informează guvernul într-un comunicat. 

Pavel Filip a reamintit că România este principalul partener economic și comercial al Republicii Moldova și a reafirmat interesul guvernului de la Chișinău pentru finalizarea proiectelor bilaterale în desfășurare. El s-a referit explicit la gazoductul Iași-Ungheni, care ar trebui prelungit în România până la Onești, iar în Republica Moldova până în Capitală. Proiectul contribuie la interconectarea Republicii Moldova la piața energetică europeană și implicit la securitatea energetică a țării. 

El a menționat în special contribuția României la stabilirea Grupului pentru Acțiunea Europeană a Republicii Moldova și reluarea activității comisiei mixte interguvernamentale pentru integrare europeană.

La rândul său, Corlățean a salutat participarea premierului Republicii Moldova la ședința în plen a APCE și a subliniat importanța menținerii cursului european al țării, pentru care — a asigurat el — România va oferi întregul său sprijin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău