Întrevedere a secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu adjunctul asistentului secretarului general al NATO, Burcu San

  • 27 Iunie 2023 18:08
Întrevedere a secretarului de stat Ruslan Bolbocean cu adjunctul asistentului secretarului general al NATO, Burcu San

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere cu Burcu San, Adjunctul Asistentului Secretarului General al NATO. Oficialii au discutat despre ultimele evoluții ce țin de securitatea regională, riscurile generate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, necesitatea gestionării crizei refugiaților și problemelor de ordin social-economic.

De asemenea, au fost abordate subiecte prioritare de pe agenda de cooperare Republica Moldova – NATO. A fost subliniat interesul părților pentru continuarea dialogului politic și implementarea programelor practice în domeniile convenite de comun acord. În particular, s-a discutat despre:

- conlucrarea pentru implementarea obiectivelor Planului Individual de Acțiuni al Parteneriatului Republica Moldova-NATO pentru anii 2022-2023;

- realizarea Pachetului de asistență NATO pentru consolidarea capacităților de apărare, securitate și reziliență ale Republicii Moldova;

- cooperarea în combaterea noilor amenințări la adresa securității;

- promovarea activităților de diplomație publică.

Ruslan Bolbocean a reiterat interesul pentru expertiza și asistența organizației în promovarea reformelor democratice, în particular pentru modernizarea sectorului de securitate și apărare național în conformitate cu noile evoluții și cerințe ale mediului actual de securitate.

La rândul său, oficialul NATO a reconfirmat angajamentul Alianței pentru parteneriatul cu Republica Moldova, fiind reiterat sprijinul organizației pentru suveranitatea, integritatea teritorială a Republicii Moldova și respectul pentru statutul de neutralitate al țării. Burcu San a subliniat deschiderea organizației de a susține în continuare procesele de reformare și modernizare din Republica Moldova, în baza solicitărilor autorităților de la Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău