Întreruperi de curent în Ucraina: Miniștrii de externe ai țărilor baltice și nordice s-au deplasat la Kiev

  • 28 Noiembrie 2022 17:31
Întreruperi de curent în Ucraina: Miniștrii de externe ai țărilor baltice și nordice s-au deplasat la Kiev

Șapte miniștri de externe ai țărilor baltice și nordice s-au deplasat luni la Kiev pentru a-și reitera sprijinul față de Ucraina care se confruntă cu întreruperi masive de curent cauzate de atacurile ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene, informează Reuters.

„Noi, miniștrii de externe ai Estoniei, Finlandei, Islandei, Letoniei, Lituaniei, Norvegiei, Suediei, suntem astăzi la Kiev, pentru (a exprima) deplina solidaritate cu Ucraina", a scris șeful diplomației lituaniene pe Twitter.

"În pofida ploii de bombe și brutalității barbare a Rusiei, Ucraina va câștiga!", a scris ministrul lituanian, postând o fotografie cu oficiali în gara feroviară din Kiev, potrivit Agerpres.

Cel mai recent bombardament intens al Rusiei, miercuri, a provocat cele mai mari pagube de la începutul conflictului, lăsând milioane de ucraineni fără lumină, apă sau căldură.

Rusia susține că nu vizează populația civilă, iar Kremlinul a declarat că loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice sunt o consecință a refuzului Kievul de a negocia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău