Întrebat despre omorârea americanilor de culoare, Trump se referă la numărul mare de albi uciși de poliție

  • 15 Iulie 2020 10:14
Întrebat despre omorârea americanilor de culoare, Trump se referă la numărul mare de albi uciși de poliție

Președintele Statelor Unite Donald Trump a răspuns la o întrebare de ce americanii de culoare sunt încă omorâți de poliție făcând referire la numărul tot mai mare de albi uciși de forțele de ordine, într-un interviu la CBS News publicat marți și citat miercuri de DPA.


"Ce întrebare teribilă să pui"', a declarat Trump, adăugând că "tot așa este cu albii. Tot mai mulți albi, apropo. Mult mai mulți albi".

Studiile arată că un număr disproporționat de negri sunt uciși de poliție în comparație cu albii, care reprezintă o pondere mult mai mare a populației SUA.

Nu există statistici oficiale la nivel național privind decesele în mâinile poliției din Statele Unite, dar o analiză Washington Post a indicat că, în termeni absoluți, numărul de albi uciși de poliție este într-adevăr mai mare, notează agenția DPA.

Din cele 5.400 de persoane împușcate mortal de poliție în 2015, negrii au reprezentat 23% dintre cei uciși, în ciuda faptului că reprezintă doar 13% din populație.

În schimb, 45% au fost albi, în timp ce albii reprezintă 60% din populație.

Potrivit unui studiu al Universității Harvard publicat în iunie, americanii de culoare au de trei ori mai multe șanse să fie uciși de
poliție.

În ultimele săptămâni, Trump și-a escaladat retorica împotriva mișcării "Black Lives Matter" (Viețile negrilor contează), care a primit un sprijin fără precedent în urma uciderii lui George Floyd, un negru neînarmat ce a murit în custodia poliției din Minnesota.

Președintele american a fost acuzat că nu a adoptat nicio poziție clară împotriva rasismului sistematic și brutalității poliției. El s-a concentrat în primul rând asupra violenței pe marginea demonstrațiilor pașnice.AGERPRE

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău