Întreaga familie a primarului unui sat din apropierea Kievului descoperită într-un mormânt

  • 04 Aprilie 2022 14:28
Întreaga familie a primarului unui sat din apropierea Kievului descoperită într-un mormânt

Primărița satului Motijin, soțul și fiul ei au fost uciși și îngropați într-un mormânt, a declarat un consilier al Ministerului ucrainean de Interne luni, arătând cadavrele acestora parțial acoperite cu nisip.

După ce trupele rusești s-au retras din orașele și satele din jurul capitalei Kiev, săptămâna trecută, militarii ucraineni au avansat, arătându-le jurnaliștilor cadavrele a ceea ce ei susțin că sunt civili uciși de forțele rusești, casele distruse și mașinile incendiate. Reuters nu a putut verifica independent cine a ucis familia din mormântul aflat lângă satul Motijin, la vest de Kiev. Moscova a negat că ar fi atacat civili și a susținut că aceste informații ar fi "înscenate", pentru a păta numele Rusiei. "Aici au fost invadatori ruși. Au torturat și ucis întreaga familie a primăriței", a afirmat Anton Herașcenko, numindu-i pe cei uciși drept Olha Suhenko, Ihor Suhenko și fiul lor, Oleksandr. "Invadatorii suspectau că ei colaborau cu militarii noștri, dându-le informații despre unde ar putea ataca artileria. Nenorociții au torturat, măcelărit și ucis toată familia. Vor fi trași la răspundere pentru asta".

Un reporter Reuters a văzut cadavrele, într-o pădure din apropierea unei ferme, care fusese aproape distrusă, chiar lângă satul Motijin. În apropiere se putea vedea un tractor incendiat, iar unul dintre cei îngropați avea capul lipit cu bandă adezivă. Reporterul a mai văzut un alt cadavru, al unui bărbat, într-o fântână din apropierea fermei, unde pe puținii pereți rămași în picioare se vedeau urmele negre ale flăcărilor. Bărbatul părea să fi fost legat. Furia s-a extins la nivel internațional luni, pentru civilii uciși în Ucraina, ca și pentru dovezile că victimele fuseseră legate și împușcate de la mică distanță și pentru groapa comună descoperită în zona din care se retrăseseră militarii ruși. Reporterii Reuters au văzut duminică mai multe cadavre, de-a lungul drumului din orașul ucrainean Bucea. Unul dintre ele avea mâinile legate la spate și o gaură de glonț în ceafă - unul dintre sutele de localnici despre care oficialii susțin că au fost găsiți morți după cele cinci săptămâni de ocupație rusă.

Duminică, Ministerul Apărării din Rusia a declarat că toate fotografiile și imaginile video publicate de autoritățile ucrainene, prin care acestea acuză trupele rusești de crime în Bucea, sunt o "provocare" și că niciun localnic din Bucea nu a fost ținta violențelor militarilor ruși.

Sursa: Reuters/Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău