Intră în vigoare noile măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 aprobate de CNESP

  • 19 Iulie 2021 08:30
Intră în vigoare noile măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 aprobate de CNESP

De astăzi intră în vigoare noi măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, adoptate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul creșterii semnificative a numărului de cazuri de infectare cu noile variante ale virusului SARS-CoV-2, la nivel internațional.

Astfel, persoanele care vor reveni din țările clasificate ca Zone roșii, vor trebui să stea în carantină timp de 14 zile. Excepție vor face cei care dețin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, un test PCR negativ, efectuat cu cel mult 72 ore înaintea îmbarcării și persoanele care dețin un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19.

Lista țărilor încadrate în zona roșie și zona verde va fi actualizată o dată la 7 zile, în ziua de vineri, și va intra în vigoare în ziua de luni a săptămânii următoare. În prezent, aceasta include Rusia,  Belarus, Marea Britanie și Irlanda de Nord, Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda, Belgia, Olanda și Georgia.

De asemenea, evenimentele festive se vor putea desfășura în localuri, la o capacitate de doar 50 la sută a acestora, iar organizatorii vor trebui să întocmească lista participanților și datele lor de contact.

Totodată, este obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, în transportul public și la stațiile de așteptare, inclusiv în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.

S-a mai stabilit că managerii instituțiilor și întreprinderilor, indiferent de forma de proprietate, vor „încuraja activ” personalul pentru vaccinarea în proporție de cel puțin 70 la sută, până la 1 septembrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău