Intră în vigoare în Franța vaccinarea anti-COVID obligatorie a personalului sanitar

  • 14 Septembrie 2021 18:20
Intră în vigoare în Franța vaccinarea anti-COVID obligatorie a personalului sanitar

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru personalul sanitar întră în vigoare miercuri în Franța, măsură care privește circa 2,7 milioane de persoane și împotriva căreia o minoritate se opune cu înverșunare, consemnează AFP.

Pentru a putea continua să-și exercite profesia, toți angajații din sectorul sanitar (spitale, azile de bătrâni, asistență la domiciliu, medici independenți, ambulanțieri, pompieri etc.) trebuie să primească cel puțin prima doză de vaccin până la 15 septembrie, transmite Agerpres.

La două luni după ce președintele Emmanuel Macron a stabilit această măsură, există în continuare în rândul personalului sanitar o minoritate ce refuză vaccinarea. Conform celor mai recente date, până pe 7 septembrie puțin mai mult de 88% din personalul spitalelor și al centrelor medicalizate de îngrijire a bătrânilor era vaccinat cel puțin cu prima doză. În rândul medicilor procentul este de 94,6%.

Vaccinarea obligatorie a personalului sanitar este doar una dintre măsurile decise în Franța de președintele Macron în luna iulie pentru a combate valul patru al pandemiei provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului. A fost astfel instituit și certificatul sanitar COVID-19 obligatoriu pentru accesul în baruri, restaurante, cinematografe, pe stadioane, în numeroase spații comerciale sau în mijloacele de transport pe distanțe lungi.

Aceste măsuri au avut ca efect intensificarea vaccinării populației, până în prezent aproape 70% din populația Franței fiind vaccinată împotriva COVID-19 cu schema completă. Pe de altă parte, adversarii vaccinării organizează în fiecare weekend manifestații în orașele franceze.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău