Intoxicația elevilor de la Liceul „Dante Alighieri”, provocată de Salmonela

  • 05 Ianuarie 2016 17:08
Intoxicația elevilor de la Liceul „Dante Alighieri”, provocată de Salmonela

Rezultatele preliminare de laborator au atestat că în cazul a 17 elevi de la Liceul „Dante Alighieri”, din numărul total de 33 de persoane, intoxicația a fost provocată de Salmonela.

Victimele au ajuns la spital cu greață, febră și diaree după ce au sărbătorit Crăciunul într-un local din Chișinău. Solicitată de IPN, șefa Serviciului de presă al Centrului de Sănătate Publică Chișinău, Veronica Istrati, a declarat că bacteria a fost depistată în carnea crudă de pui din stocurile localului, unde au petrecut elevii.

Toată cantitatea de carne a fost confiscată imediat după ce s-a înregistrat cazul de intoxicație în masă. „A fost făcut un proces verbal contravențional ceea ce presupune că administrația localului va urma să achite o amendă”, a menționat Veronica Istrati.

Potrivit sursei, ultimul elev internat în spital din cauza intoxicației a fost externat marți, 5 ianuarie. „În total, 33 de persoane s-au intoxicat dintre care 3 nici nu s-au adresat la medic. Doi tineri au primit tratament la domiciliu. Niciunul dintre ei nu a fost în stare gravă. La masa de sărbătoare au participat 46 de elevi și 2 profesori”, a declarat Veronica Istrati.

La scurt timp după incident, activitatea localul a fost suspendată. Pe marginea acestui caz s-au sesizat și organele de drept.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău