INTERVIUL SĂPTĂMÂNII | Mihai Popșoi: Situația rămâne stabilă, tensionată, având în vedere circumstanțele de război din Ucraina, însă nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea și hotarele R.Moldova (audio)

  • 03 Mai 2022 14:01
0%
00:00:00
00:00:00

Reprezentanții guvernării dau în continuare asigurări că nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea și hotarele Republicii Moldova. În același timp, vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a atenționat la Radio Chișinău asupra unei destabilizări politice în R. Moldova. 

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a declarat în cadrul „Interviului Săptămânii” de la Radio Chișinău că situația rămâne stabilă, deși tensionată.

Situația rămâne stabilă, tensionată, având în vedere circumstanțele de război din Ucraina, însă nu există premise care ar pune în pericol iminent securitatea și hotarele Republicii Moldova. Acest lucru a fost valabil de la începutul conflictului. Aceste situații mai puțin ortodoxe care s-au întâmplat la Tiraspol în ultimele zile dau motiv de îngrijorare, însă e cert că oamenii raționali, inclusiv cei din stânga Nistrului, nu-și doresc escaladarea situației”, a declarat Mihai Popșoi. 

Referindu-se la riscurile de destabilizare politică în Republica Moldova, despre care au atenționat și reprezentații NATO, vicepreședintele Legislativului a spus că astfel de pericole există, prin lansarea de mesaje propagandistice și încercări de a submina securitatea informațională.

E adevărat că sunt anumite riscuri în privința încercărilor unor actori atât externi, cât și interni de a clătina luntrea aici, în Republica Moldova, această destabilizare politică despre care se vorbește. Se observă unele mișcări care încearcă să submineze securitatea informațională a Republicii Moldova, se încearcă promovarea unor mesaje propagandistice, pentru a incita spiritele, pentru a crea această destabilizare despre care vorbim de ceva vreme. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a păstra calmul. Oamenii raționali, inclusiv politicienii raționali, își dau seama de acest lucru. Pe cei care au altă agendă, agendă îndreptată împotriva intereselor naționale și împotriva intereselor cetățenilor Republicii Moldova, cetățenii îi vor taxa. Dacă e vorba de alte entități, există mecanisme pentru a-i taxa pe toți care fie încalcă legea, fie încearcă să șubrezească această stabilitate firavă pe care o avem în Republica Moldova”, a menționat vicepreședintele Legislativului. 

Amintim că săptămâna trecută au avut loc mai multe explozii în stânga Nistrului, pe care autoritățile de la Chișinău le-au calificat drept provocări.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău