Interviul săptămânii | Iulian Chifu: R.Moldova va trebui să urmărească evoluția situației din SUA, UE și Rusia

  • 24 Ianuarie 2017 14:49
0%
00:00:00
00:00:00

Autoritățile de la Chișinău trebuie să soluționeze din timp disensiunile de viziuni și declarații dintre principalele puteri în stat ca problemele legate de blocaje și instabilitate să nu se acumuleze, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău analistul politic din România, Iulian Chifu.

De asemenea, pe dimensiunea conflictului nistrean, vicepremierul Gheorghe Bălan ar trebui împuternicit cu atribuții de a merge să explice în cancelariile occidentale poziția Republicii Moldova pe această dimensiune pentru că și aceasta este disonantă cu cea a lui Igor Dodon”, a declarat Iulian Chifu.

Totodată, el a menționat că Republica Moldova va trebui să urmărească cum evoluează situația și care sunt prioritățile la nivelul SUA, cum arată relația cu Federația Rusă și cum arată evoluțiile la nivelul UE mai ales prin prisma unor alegeri foarte importante în acest an. Dar, a menționat expertul, indiferent de rezultatele acestor alegeri, în statele democratice nu se produc ”schimbări tectonice” în politica externă, cea de securitate și de apărare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău