INTERVIU | Academicianul Mihai Cimpoi, în ajunul Congresului Mondial al Eminescologilor (AUDIO)

  • 01 Septembrie 2019 11:11
0%
00:00:00
00:00:00

Congresul Mondial al Eminescologilor, ediția a VIII-a se desfășoară pe 1 și 2 septembrie, la Academia de Științe a Moldovei. Inițiatorul proiectului este Mihai Cimpoi, reputat critic și istoric literar, unul dintre promotorii și apărătorii culturii și limbii române în Basarabia.

Mihai Cimpoi are o influență deosebită prin mai multe dintre operele sale monumentale: “O istorie deschisă a literaturii române din Basarabia“ , "Mihai Eminescu. Dicționar Enciclopedic", dar și atâtea  scrieri de critică literară, expuse pe înțelesul tuturor, cu finețea-i caracteristică și simplitatea-i profundă.

Academicianul Mihai Cimpoi și-a adus aportul la păstrarea limbii române atât prin opera sa vastă, cât și prin rostirea adevărului de la tribune, în anii când poporul român din Basarabia a început să –și ceară dreptul său firesc de a reveni la lumina graiului strămoșesc și la haina-i firească, alfabetul latin. Cu prilejul zilei de 31 august, Ziua Limbii Române, Alina Rusu a realizat un interviu cu academicianul Mihai Cimpoi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău