INTERVIU | Lorina Bălteanu: „Am venit tocmai de la Paris să fiu, pe 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale”

  • 20 Mai 2023 11:00
0%
00:00:00
00:00:00

Adunarea Națională Moldova Europeană, era un lucru absolut necesar, susține primul director al Fundației Soros Moldova, scriitoarea Lorina Bălteanu. Aceasta spune într-un interviu pentru Radio Chișinău că noi purtăm vina pentru foarte multe lucruri care s-au întâmplat în țara noastră. “Noi nu ne-am manifestat atunci când a cerut situația. Noi nu am ieșit în stradă atunci când s-a furat miliardul, nu am făcut nimic ca să-i oprim. O mulțime de lucruri nu s-au produs din proprie inițiativă”.

Întrebată despre imaginea președintei Maia Sandu în Franța, Lorina Bălteanu spune că  este una extraordinară. “Noi nici nu înțelegem cât de importantă este Maia Sandu în istoria și soarta Republicii Moldova, mai ales acum.  Este una din minunile care ni s-au putut întâmpla”.

Potrivit scriitoarei, „abia acum, după ce a început războiul din Ucraina, Republica Moldova ca noțiune ca conținut  a fost văzută și observată de occident. Șansele noastre s-au mărit foarte tare în momentul când și occidentul a conștientizat că Rusia prezint un pericol imens”.

Referitor la summitul Comunității Politice Europene care urmează să se desfășoare în Republica Moldova la 1 iunie, Lorina Bălteanu afirmă că “noi nici nu ne dăm seama cât de important este. Prin organizarea summitului Comunității Politice Europene la Chișinău, noi am făcut o carte poștală extraordinară  pe care am  trimis-o întregii lumi.”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău