INTERVIU | Ilie Iucal - președintele Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani: Mulțumim Universității din Petroșani pentru susținerea acordată mereu

  • 29 Iulie 2021 09:16
INTERVIU | Ilie Iucal - președintele Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani: Mulțumim Universității din Petroșani pentru susținerea acordată mereu

Radio România Chișinău realizează o serie de interviuri cu asociațiile reprezentative ale basarabenilor din România pentru a vă prezenta mai multe detalii despre cum e să studiezi peste Prut și care este rolul asociațiilor. Astfel, am discutat cu Președintele Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani, Ilie Iucal.

Spuneți-ne câteva cuvinte despre Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani?

Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani a fost creată în anul 2013 la dorința unor oameni cu inițiativă și curaj, astfel a luat naștere mica noastră comunitate care are acum circa 350 de voluntari divizați  în următoarele compartimente: Resurse Umane, Media și PR, IT și Fundraising.

 

Sunteți o organizație non-guvernamentală de voluntariat. Cum convingeți tinerii să se implice și să adere la Asociație?

Nu convingem ca tinerii sa adere la Asociația noastră, ei singuri au entuziasmul de a se încadra în sânul acestei comunități, aici au oportunitatea de a socializa, de a lega noi prietenii, de a organiza evenimente care contribuie la animarea anilor universitari. Fiind distanța mare de casă de aproximativ 800 km unicii oameni cu care împarți aceeași cameră de cămin sau același curs sau o emoție fie ea pozitivă sau negativă suntem noi cu noi, și aceste momente ne unesc, uniți sub numele Asociației Studenților Basarabeni din Petroșani.

 

Cu ce probleme se confruntă elevii și studenții basarabeni și care sunt soluțiile propuse de voluntarii din Asociație pentru ei?

Probleme..., nu consider că studenții se confruntă la moment cu probleme ci doar cu întrebări la care nu au răspuns mai ales în perioada admiterii, de aceea voluntarii noștri sunt la dispoziția lor pentru soluționarea cât mai rapidă a situației expuse.

La fel voluntarii noștri aflați în consiliile Facultăților sau în Senatul Universității fac ca mesajul lor sa fie expus și discutat pentru a găsi un numitor comun.

O relație bună și transparentă bazată pe respect și comunicare între Conducerea Universității și Conducerea Asociației duce la astfel de rezultate. Mulțumim Universității din Petroșani pentru susținerea acordată mereu.

 

Ne puteți numi câteva campanii sau proiecte de succes pe care le-ați implementat de-a lungul timpului?

Campania „AdmiteRo" -Campania „ Adoptă un boboc" -Balul Bobocilor Festivalul Basarabiei, Cupa Universitas, Studențiada.

Cum a fost afectată activitatea Asociației în  perioada pandemiei ?

Activitatea Asociației a fost afectată enorm în timpul Pandemiei deoarece toate evenimentele organizate de noi se desfășurau fizic și odată cu instaurarea restricțiilor studenții au optat să plece acasă în Republica Moldova și astfel proiectele noastre nu au putut fi desfășurate.

Dar cu toate acestea în această perioadă am rămas aproape și mulțumită Universității din Petroșani care ne-a oferit cămin de izolare studenților ce veneau din programul Erasmus  voluntarii Asociației au avut grijă de cei izolați cu alimentarea necesarului de zi cu zi.   

 

Ce proiecte noi intenționați  să realizați în  noul an academic?

În primul rând dorim să revenim la normal după această pandemie ca să organizăm evenimentele care le organizăm anual, am avut timp destul cât să ne gândim la noi proiecte dar momentan ne ocupăm de admiterea noilor studenți.

 

Care este misiunea și ce scopuri urmărește Asociația?

Scopul asociației este de a asigura și promova respectarea drepturilor și libertăților studenților basarabeni din Universitatea din Petroșani.

Vă mulțumim pentru răspunsuri!

 Și eu vă mulțumesc frumos !

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău