Interviu | Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Am venit direct de la Washington la Chișinău pentru adunarea “Moldova Europeană”, pentru că știu că este un moment foarte important” (AUDIO)

  • 21 Mai 2023 09:30
0%
00:00:00
00:00:00

Adunarea “Moldova Europeană” va fi o ocazie de a arăta întregii Europe că oamenii din Republica Moldova doresc integrarea europeană, a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău Președintele Delegației Parlamentului European la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, eurodeputatul Siegfried Mureșan.

„Sunt sigur că vom fi mulți, sunt sigur că vom fi uniți, sunt sigur că vom da un mesaj pozitiv care va  fi văzut, recepționat în întreaga Uniune Europeană care va duce la creșterea atenției Uniunii Europene privind Republica Moldova”.

Siegfried Mureșan a subliniat că Uniunea Europeană dorește să ajute toți cetățenii Republicii Moldova și toți cetățenii vor avea de câștigat de pe urma procesului de integrare europeană. “Se vor moderniza spitale, școli, drumuri. Justiția va fi independentă, va fi puternică. Și oamenii din Republica Moldova trebuie să știe că indiferent dacă vorbesc acasă limba română, limba ucraineană sau limba rusă, parcursul european este bun pentru ei și Uniunea Europeană vrea să îi ajute pe toți”.

Întrebat de contramanifestațiile care vor fi organizate, europdeputatul a chemat oamenii să nu să se lase  manipulați, fiind că dacă un oligarh certat cu legea te cheamă la protest, o face în propriul lui interes, nu o face pentru oameni, a declarat Siegfried Mureșan.

Uniunea Europeană dorește să ajute oameni, oligarhii doresc să se ajute doar pe ei înșiși. Sper ca  oamenii să înțeleagă că drumul european, instituții puternice, modernizare e drumul corect și cred că oamenii vor participa la adunarea “Moldova Europeană“ și cred că semnalul va fi puternic, clar de UNITATE”.

Interviu | Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Am venit direct de la Washington la Chișinău pentru adunarea “Moldova Europeană”, pentru că știu că este un moment foarte important” (AUDIO)

Eurodeputatul a subliniat că mesajul european trebuie dus și în regiunea Găgăuză, pentru ca oamenii din acea regiune să nu să se lase manipulați de Federația Rusă.

E clar că trebuie să mergem acolo, să îi ajutăm, să îi informăm mai bine cu privire la modernizarea Republicii Moldova. Trebuie să ducem mesajul European acolo, trebuie să-I educăm astfel încât să fie cetățeni puternici să nu mai poată cădea pradă Federației Ruse. Eu cred că acest proces va dura, dar efortul  merită”, a spus Siegfried Mureșan.  

Apelul meu la oameni și în Sud este să nu dea crezare și să nu urmeze necondiționat politicieni care vor să folosească cetățenii ca masa de manevră în propriul lor interes”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău