INTERVIU | Nicolai Budei - președintele Asociației Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea: Promovăm cultura basarabeană în comunitatea studențească din Oradea

  • 27 Iulie 2021 09:16
INTERVIU | Nicolai Budei - președintele Asociației Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea: Promovăm cultura basarabeană în comunitatea studențească din Oradea

Radio România Chișinău realizează o serie de interviuri cu asociațiile reprezentative ale basarabenilor din România pentru a vă prezenta mai multe detalii despre cum e să studiezi peste Prut și care este rolul asociațiilor. Astfel, am discutat cu Președintele Asociației Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea, Nicolai Budei.

Bună ziua! Spuneți-ne câteva cuvinte despre Asociația Comunitatea Tinerilor Basarabeni din Oradea?

Asociația Tinerilor Basarabeni din Oradea a fost înființată la data de 17.12.2020, că urmare a inactivității Asociației Studenților și Elevilor Basarabeni din Oradea. Activitatea noastră principală este de a ajuta studenții care își fac studiile în Oradea sau celor care intenționează să-și facă studiile în cadrul Universității din Oradea. Asociația are la momentul dar 60 de membri și 3 departamente: Project Management, Human resources și PR și Marketing

Sunteți o organizație non-guvernamentală de voluntariat. Cum convingeți tinerii să se implice și să adere la Asociație?

Ne este greu să atragem tinerii în rândurile noastre mai ales că suntem o asociație non-profit, însă reușim să adunăm cei mai buni studenți Basarabeni în rândurile asociației noastre. Voluntarilor le oferim un mediu în care pot sa se simtă bine și în care pot sa crească în plus, le oferim o experiență de neuitat în anii de studenție.

Cu ce probleme se confruntă elevii și studenții basarabeni și care sunt soluțiile propusede voluntarii din Asociație pentru ei?

Cel mai des studenții au nevoie de ajutor la admitere, cazare și integrare în noul mediu studențesc

Ne puteți numi câteva campanii sau proiecte de succes pe care le-ați implementat de-a lungul timpului?

Fiind o asociație nouă, la început de drum nu avem foarte multe proiecte implementate, însă cu ce ne putem mândri în cele 7 luni de activitate este începerea constituirii legale a asociației, Campania Admitere România și Târgul Universităților din România care sa desfășurat în perioada 2-5 Iulie la Chișinău, Bălți și Cahul.

Cum a fost afectată activitatea Asociației în  perioada pandemiei ?

Deoarece am creat asociația în perioada pandemiei nu am putut sa avem activități fizice cu voluntarii noștri de acea toate activitățile noastre au trecut on-line.

Ce proiecte noi intenționați să realizați în  noul an academic?

Intenționăm să realizăm o mulțime de proiecte cum ar fi seri de film, quiz-uri, Basarabean party, Hora Unirii și alte proiecte plănuite.

Care este misiunea și ce scopuri urmărește Asociația?

Scopul CTB Oradea este de a ajuta studenții Basarabeni care își fac studiile și cei care intenționează să-și continue studiile în Oradea, dar și promovăm cultura basarabeană în comunitatea studențească din Oradea

Vă mulțumim pentru răspunsuri!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău