INTERVIU | Ana Birchall: Bucureștiul pledează în favoarea unei relații corecte și reciproce cu Chișinăul

  • 20 Mai 2017 10:44
0%
00:00:00
00:00:00

România pledează pentru o relație corectă și responsabilă cu R. Moldova și se va abține de la acțiuni inadecvate care nu corespund realităților și raporturilor speciale dintre cele două țări, a declarat ministrul delegat pentru afaceri europene Ana Birchall într-un interviu în exclusivitate pentru Radio Chișinău, realizat de Corneliu Rusnac.

Solicitată să comenteze situația din R. Moldova în condițiile în care președintele Igor Dodon s-a declarat un adept al vectorului pro-rus, în defavoarea continuării parcursului european, Anna Birchall a declarat că pentru București, doar opțiunea integrării europene a R. Moldova este cea care poate oferi răspunsuri durabile la așteptările de prosperitate ale cetățenilor.

Ana Birchall a co-prezidat, alături de viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova, Daniela Morari, a patra sesiune a Comisiei interguvernamentale România - Republica Moldova pentru integrare europeană, care s-a reunit astăzi la Chișinău, după o pauză de doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău